BEACH BAR "ΚΑΝΑΛΙ"

Η πιο κοντινή παραλία για να κολυμπήσετε, είναι η οργανωμένη αμμουδερή παραλία "Κανάλι", που είναι ακριβώς μπροστά από το "Kanali apartments".

Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, που έχει θαυμάσια θέα στο Μυρτώο Πέλαγος και προσφέρεται για να διασκεδάσετε από το πρωϊ μέχρι το βράδυ.

Στην παραλία υπάρχει το Beach Bar "Kanali", που διαθέτει θυσανωτές ομπρέλες με ξαπλώστρες και τραπεζάκια. Το Kanali Beach Bar σας προσφέρει ελληνικές μπύρες, ποτά, φρέσκους παγωμένους φυσικούς χυμούς, εξεζητημένα cocktails, πολύ καλό καφέ "Coffee Republic" και χορταστικά snacks.

Το βράδυ μπορείτε να πιείτε τα ποτά σας, εσείς και η παρέα σας, στις μαξιλάρες που υπάρχουν στην παραλία.

Η ΤΑΒΕΡΝΑ "ΚΑΝΑΛΙ"

Στην παραλία "Κανάλι" θα βρείτε την παραδοσιακή ομώνυμη ταβέρνα που λειτουργεί από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 12 το βράδυ.

Το πρωϊ προσφέρει πλούσιο παραδοσιακό σπιτικό πρωϊνό, με ότι εσείς θέλετε να παραγγείλετε.

Αργότερα το μεσημέρι συνεχίζει με θαυμάσια μεσογειακή κουζίνα, φρέσκότατα ψάρια, ψητά "της ώρας" στα κάρβουνα και ελληνικά παραδοσιακά φαγητά ψημένα στο ξυλόφουρνο.

Στο "Κανάλι" τα ψάρια γίνονται ψητά με λαδολέμονο ή τηγανητά, ακόμη και βραστά με σούπα κατόπιν παραγγελίας.

Στο ξυλόφουρνό ψήνονται, αρνάκι με δενδρολίβανο και πατάτες, κότσι και διάφορα είδη από πίτες.

Στο εστιατόριό μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από δροσερές και ολόφρεσκιες σαλάτες, καθώς και μία επιλεγμένη ποικιλία θαλασσινών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Ο Πόρος σας προσφέρει έντονες δραστηριότητες για να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών σας

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Ελάχιστα απομένουν σήμερα από το Δωρικό ναό (6ου αιώνα) κατασκευασμένο από γαλάζιο ασβεστόλιθο, που βρίσκεται στα Παλάτια ανάμεσα στη Βίγλα και στον Προφήτη Ηλία.
Ο ναός του Ποσειδώνα χτίστηκε γύρω στα 520 π.Χ. Είχε διαστάσεις 14,40 x 27,40 μ. με πρόσοψη προς τα βορειοανατολικά και ήταν δωρικός περίπτερος με 6 κίονες στις μικρές πλευρές και 12 κίονες στις μεγάλες.

Περισσότερα

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Το μοναστήρι περιτριγυρίζεται από ψηλά και ισχυρά τείχη, χωρίς ανοίγματα. Ο ναός είναι τύπου Βασιλικής με τρούλο και πυργοειδές κωδωνοστάσιο. Γενικά η κατασκευή είναι παράδειγμα νησιώτικης μοναστηριακής αρχιτεκτονικής και κυριαρχεί η απλότητα, χωρίς πολλές τοιχογραφίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολύτιμο ξυλόγλυπτο τέμπλο, το ξυλόγλυπτο εικονοστάσι και ο επιβλητικός επισκοπικός θρόνος.

Περισσότερα

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Το μουσείο φιλοξενεί γλυπτά, επιγραφές και αρχιτεκτονικά μέλη από την Τροιζήνα, την Καλαύρεια και τα Μέθανα. Σημαντικότερα εκθέματα είναι ένα μεγάλο ανάγλυφο με παράσταση σκύλου το οποίο υπήρξε ενσωματωμένο σε αρχαίο οικοδόμημα, ένα γύψινο εκμαγείο της γνωστής ενεπίγραφης στήλης από την Τροιζήνα με το κείμενο του αθηναϊκού ψηφίσματος που πρότεινε ο Θεμιστοκλής το 480 π.Χ. ...

Περισσότερα

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ

Η Ναυτική Ρωσική Υπηρεσία κατασκεύασε αποθήκες το 1834 στην περιοχή του Νεωρίου, που σήμερα λέγεται Ρωσικός Ναύσταθμος, στον κόρφο του όρμου, απέναντι από το νησάκι "Δασκαλιό". Τα κτίρια αυτά χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση υλικών και τροφίμων, παρασκευή διπυρίτου άρτου (γαλέτας) και αποθήκευση γαιανθράκων για την τροφοδοσία του Ρωσικού στόλου που βρισκόταν στην Μεσόγειο.

Περισσότερα